Smart Future, România 2030: Evenimentul care a arătat unde ne îndreptăm cu dezvoltarea țării noastre prin tehnologie

Smart Future, România 2030: Evenimentul care a arătat unde ne îndreptăm cu dezvoltarea țării noastre prin tehnologie

        Start-up.ro a organizat pe 7 aprilie evenimentul online Smart Future - România 2030, în care s-a creat spațiul de expunere a ideilor și planurilor pentru viitorul României cu ajutorul tehnologiei, în cadrul a patru paneluri ce au discutat despre 5G, Industrie, Smart Cities, Digitalizarea Administrației și Securitatea Rețelelor. Evenimentul a fost susținut de Telekom România și Mastercard.


        În cadrul Smart Future - România 2030, 15 specialiști și reprezentanți ai autorităților centrale și locale au pus pe agendă subiectele care pot schimba țara.


        Astfel, România următorilor ani nu trebuie să fie doar despre rezolvarea problemelor imediate, ci și despre dezvoltarea sustenabilă a viitorului. Vorbim despre o țară în care cetățenii să interacționeze digital cu autoritățile, IMM-urile să poată folosi soluții de automatizare eficiente, mobilitatea din orașe să se facă predictibil și cu ajutorul soluțiilor eficiente, iar securitatea rețelelor să crească prin blockchain și inteligență artificială.


        „Sunt din ce în ce mai multe companii antreprenorială, România înflorește. Sunt companii care fac produse global. Gândim despre valoare adăugată, iar 2030 va arăta foarte bine”, a spus Mario Popescu, CEO al companiei Tailent, care produce roboți software de automatizare în România.

        De asemenea, Mihai Rotaru, fondator al aplicației UrbanAir, a spus că „Vrem să fim fericiți în orașe. Vrem să avem un oraș fericit. Un oraș al viitorului e cel în care comunitățile pot înflori”.


Statisticile Smart Future

        Smart Future - România 2030, susținut de Telekom România și Mastercard a avut un număr de 175 de participanți care s-au înscris pe platforma de evenimente virtuale IC Events. Participanții la eveniment au făcut 277 de schimburi de cărți de vizită virtuale, pentru a putea discuta ulterior unii cu alții și să dezvolte business-uri noi. De asemenea, au fost peste 32 de discuții în chatul platformei de evenimente virtuale.


        5.995 de urmăritori unici s-au uitat la Smart Future pe platforma Vimeo, un număr total de 11.543 de views.


        De asemenea, pe Facebook au fost 2.200 de vizionări a evenimentului și 2.039 de urmăritori unici pe paginile start-up.ro și wall-street.ro.


        Ce s-a discutat la Smart Future?

        În cadrul evenimentului online am pus pe agendă 4 subiecte generale: 5G Future, Industry 4.0, Smart City of the People și Security, privacy and a Connected World.


        Smart Future Romania 2030 - evenimentul care a aratat unde ne indreptam (video)