Întrebări și Răspunsuri

Află răspunsurile la
cele mai frecvente întrebări

Ce este o carte de vizită digitală?
         Cartea de vizită digitală este refexia unei carti de vizită normale/clasice (tipărită pe hartie/carton), transpusă în format electronic.
Ce conține cartea de vizită digitală?

        Cartea de vizită digitală poate conține informații suplimentare cum ar fi: adresa postală, site-ul web de prezentare, texte descriptive suplimentare, link-uri Facebook, Instagram, profil WhatsApp etc., informatii foarte greu de printat in general si care aglomereaza foarte mult o carte de vizită normală. Aceste informatii sunt comprimate intr-un cod QR pentru a transfera cu usurinta la alti utilizatori cartea de vizita.

Poate contine imagini cartea de vizită digitală?

         Da, cartea de vizită digitală poate contine imagini similar profilelor de Facebook, respectiv Banner si Avatar.

Ce este un cod QR?

        Termenul de cod QR este un acronim pentru Quick Response Code (Cod Răspuns Rapid). Codurile QR sunt coduri de bare pătrate (bidimensionale), care au fost inventate și folosite inițial în Japonia. La fel ca orice alt cod de bare, un cod QR nu estenimicmaimultdecât o metodă de a stoca informație într-o etichetă vizuală, ce poate fi citită de o mașină. Datele conținute de un cod QR pot fi orice, de la un simplu text, la adrese de e-mail, numere de telefon și așa mai departe.

Cum creez o carte de vizită digitală?
         Cartea de vizită digitală se creaza cu ușurință prin completarea profilului dvoastră in aplicatie, în doar cațiva pasi simpli, dupa care programul atribuie automat un cod QR pentru cartea de vizită nou creata.
Pot stoca cărți de vizită clasice, printate, in aplicatie?
         Da. Prin folosirea telefonului mobil se pot scana sau fotografia carti de vizita clasice, printate. Dupa care acestea se pot incarca in aplicatia v-cards intr-un Portofel virtual cu Carți de vizită.
Ce fac daca in fotografie sau in scanare cartea de vizita nu este incadrata corect?
         Aplicatia dispune de un utilitar de prelucrare, taiere/corectare, a cărților de vizită clasice scanate sau fotografiate pentru a fi incadrate corect.
Pot impărtăși cardul meu digital cu alte persoane?
         Da. Partajați cu ușurință cartea dvs. de vizită digitală cu oricine folosește un cod QR sau o puteti transmite prin e-mail, facebook, whatsapp, link și multe altele.
Cum pot obține mai multe contacte?
         Clienții vor găsi o modalitate de a ajunge la dvs. Tot ce trebuie să facă este să scaneze codul QR și vor primi cartea dvs. de vizita online.
Este necesar contactul fizic pentru transferul cartilor de vizita digitale?
         Nu. Cărți de vizită digitale se pot transfera fără contact fizic direct, prin utilizarea telefonului mobil de la distanta necesara scanarii.
V-cards.ro vă ajută să depășiți orice situație fără contact și să vă dezvoltați relațiile profesionale caracteristice. Nu este necesar niciun contact fizic pentru a trimite sau a primi o carte de vizită virtuală.
De ce sunt utile codurile QR pentru cartile de vizită digitale?
         Codurile QR sunt ușor de generat și de folosit. Acestea reprezintă o metodă facilă de a stoca tot felul de informații într-un spațiu mic. De fapt, dacă datele pe care vrei să le stochezi într-un cod QR conțin doar caractere alfanumerice, un singur cod QR poate să rețină peste 4000 de caractere.
Cum foloseste cartea de vizita digitala codurile QR?

         Codurile QR pot stoca diferite tipuri de informative si sunt folosite în multe scopuri, precum stocarea de:
Text simplu - mesaje de bun venit la conferințe
Adrese poștale - adresa ta de acasă, adresa companiei tale, etc
Adrese poștale - adresa ta de acasă, adresa companiei tale, etc
Numere de telefon - numărul tău personal de telefon, numărul de telefon al companiei la care lucrezi
Adrese de e-mail - conturi de e-mail personale sau de business
URL-uri - adrese ale unor site-uri web sau pagini web
Link-uri către aplicații - aflate în magazine de aplicații precum Google Play Store sau Apple App Store
Plăți - codurile QR pot să stocheze informații despre contul tău bancar sau cardul tău de credit
Autentificarea în conturile online - site-urile web pot să afișeze un cod QR, pe care un utilizator înregistrat poate să îl scaneze cu smartphone-ului său și apoi să se conecteze automat
Autentificarea WiFi - codurile QR pot fi folosite pentru a stoca detaliile de autentificare în rețelele WiFi, precum SSID-ul, parola și tipul de criptare: când scanezi un astfel de cod QR folosindu-ți smartphone-ul, el se poate conecta automat la acea rețea
Coduri utilizate pentru verificarea în doi pași - folosite la configurarea securității bazate pe autentificarea în doi pași de către diverse site-uri web și aplicații

Unde este afișat codul QR pe cartea mea de vizita?
         Pe cartea de vizită digitală, dupa detaliile de contact si informatiile suplimentare, la final, se afla codul QR ce contine toate aceste infomatii.
Cum scanezi un cod QR de pe o carte de vizita digitala?

         Cea mai ușoară și mai comună metodă de a scana coduri QR este să îți folosești smartphone-ul și o aplicație de scanare de coduri QR. Există destule astfel de aplicații în Magazinul Play de la Google și există la fel de multe în App Store-ul Apple. De obicei, tot ce trebuie să faci este să îți îndrepți camera smartphone-ului către un cod QR și aplicația de scanare îl va traduce automat.

Cum creez un cod QR??
         Dupa ce ti-ai selectat informațiile pe care vrei să le afisezi in cartea ta de vizita digitala aplicatia va genereaza automat codul QR in functie de aceste informatii si-l va aplica cartii tale de vizita digitale.
De ce coduri QR?
         Codurile QR sunt o metodă foarte bună de a stoca date într-un spațiu mic. Astfel poți să folosești multe tipuri diferite de date și le poți distribui folosind telefonul mobil.
Îți folosești smartphone-ul pentru a scana coduri QR? Prin aceasta aplicatie iți creezi carti de vizita digitale cu coduri QR pentru tine si pentru afacerea ta.
Cate carti de vizita pot crea?
         Puteți crea câte cărți de vizită doriți, cu informații diferite pe fiecare V-Card. Creați un V-Card pentru contactele dvs. de serviciu, unul pentru clienți și unul pentru prietenii.
Pot accesa aplicatia si de pe tableta?
         Da. Aplicatia este disponibila pe o multime de dispozitive mobile si nu numai: telefon, tableta, laptop, pc computer, etc.
Cat platesc pentru acest serviciu de gestiune carti de vizita virtuale?
         Utilizarea acestui serviciu este gratuita.
Formular de Contact

Nu ai găsit răspunsul? Folosește formularul!