Carte de vizităelectronică sau tipărită
Ce preferaţi?

O         Cărţile de vizită electronice le înlocuiesc pe cele tipărite? O carte de vizită tipărită care să conţină o colecţie de informatii ar fi utilă? Întrebări fără un răspuns simplu.

Carte de vizită tipărită vs electronic-virtual-card

        În primul rând, sunt aceea care susţin că preferă o carte de vizită tipărită ecranului digital. Acum avem parte de patru ecrane digitale - monitorul desktopului sau laptopului, tableta, telefonul inteligent şi nu de mult timp televizorul inteligent. Există tablete speciale, exemplu Kindle, care sunt proiectate special pentru cărţi de vizită electronice.
        Fiecare dintre ecrane are dezavantaje reale găsite sau inventate de acela care iubeşte hârtia. Ai o senzaţie plăcută ţinând cartea de vizită în mână. De curând a mai apărut un ecran, cel al ceasului inteligent, dar este aşa de mic, încât măcar pentru moment nu poate fi considerat suport de cărţi de vizită electronice.
        Nu sunt desconsiderate cărţile de vizită electronice, chiar sunt procurate destul de multe şi folosite precum Kindle şi Adobe Digital Editions cat şi altele.O carte de vizită electronica este foarte buna prin facilităţile de postare de notiţe, căutare online in text, etc. Este util în timpul călătoriilor când îl poţi transmite simplu pe tabletă sau telefon.

        Pentru moment nu se cade ca formatul digital şi cel tipărit sa fie puse în antiteză. Trebuie respectata părerea şi a celor care preferă cartea de vizită tipărită şi a acelora care preferă o virtual-card. Progresele tehnologiilor digitale au revoluţionat şi tipărirea. Este posibil ca azi să tipăreşti în serii mici sau chiar foarte mici. Nu a fost întotdeauna aşa. Prin anii 1970, coordonarea publicararii de cărţi de vizită se facea in tiraje de cate 1000 exemplare, uriaş pentru vremea aceia.

        În acest an, tipografiile livreazaun supliment de tiraj la o carte de vizită în cateva ore. Paradoxal deci, în loc să dispară cartea de vizită tipărită prin apariţia electric-card, are loc o explozie de cărţi de vizită noi în format tipărit. Mai mult, a apărut şi tipărirea la cerere. Pe Amazon se pot printa cărţi de vizită tipărite numai când există comandă fermă.

Probleme cu căutarea

        Al doilea aspect al răspunsului la întrebarea de ce o carte de vizită tipărită este corelat cu evoluţia universului digital.         Postarea pe internet are avantajul uşurinţei de cautare. Dar are şi dezavantajul că un cititor care vrea să vadă la un loc un ansamblu al postărilor pe un blog sau pe mai multe trebuie să caute, operaţie nu totdeauna uşoară şi mai ales consumatoare de timp.
        Volumul de informaţie digitală a crescut şi creşte vertiginos şi motoarele de căutare, inclusiv Google, indexează numai o parte infimă din acest volum.